Vleesblokjes puur mini Konijn 180 gram

8.95

Kelp

Dit is de naam die men gegeven heeft aan verschillende soorten zeegras. Het is een waardevolle bron van een aantal mineralen, vooral jodium.

Het bevat 15% natrium, 13% kalium, 3% kalk, met sporenelementen van jodium, mangaan, magnesium, koper, fosfor, zink, kobalt, chroom en molybdenum.

‘Kelp’ wordt beschouwd als een ‘superfood’ en zit boordevol vitaminen, mineralen en aminozuren. En het is niet alleen voor mensen – hier zijn de voordelen van kelp voor honden.

Als u de ingrediëntenlijst voor het voedsel van uw hond doorleest, kunt u enkele vreemde ingrediënten tegenkomen die niet gemakkelijk te identificeren zijn. U kunt ook ingrediënten vinden waarmee u bekend bent, maar waarvan u niet wist dat ze voor hondenvoer konden worden gebruikt – kelp is een van die dingen. Laten we de potentiële voordelen van kelp voor honden en de rol die het speelt in het dieet van uw hond bespreken.

Voordelen van zeegroenten voor honden

Als het gaat om gezonde ingrediënten in hondenvoer, bent u waarschijnlijk bekend met de voedingswaarde van vers fruit en groenten. Maar wist u dat zeegroenten ook zeer voedzaam zijn?

Dat klopt – het slijmerige zeewier dat je ziet dobberen in de oceaan is eigenlijk geladen met gezonde voedingsstoffen die goed kunnen zijn voor je hond. Gemiddeld bevatten zeegroenten ongeveer 25% eiwit en slechts 2% vet. Ze zijn een van de rijkste natuurlijke bronnen voor aminozuren, plus ze zitten vol met vitamines en mineralen die verbazingwekkende voordelen kunnen bieden. Zo zijn zeegroenten rijk aan jodium, een mineraal dat essentieel is voor een gezonde werking van de schildklier – ze bevatten ook ijzer dat het bloed van je hond versterkt en een gezonde bloedsomloop ondersteunt.

Wat is er zo geweldig aan Kelp voor honden?

Van alle zeegroenten die er zijn, is kelp de meest voedzame voor honden. Deze zeegroente bevat meer dan 60 verschillende vitaminen, mineralen en sporenelementen, evenals 21 aminozuren. Kelp is ook een complex koolhydraat en een natuurlijke bron voor talrijke groeihormonen. Waar kelp het meest bekend om is, is het jodiumgehalte dat helpt om het glandulaire systeem van uw hond en zijn metabolisme te ondersteunen. Enkele van de andere voordelen van kelp zijn de volgende:

  • Helpt bij reguliere glandulaire activiteit in de bijnier, hypofyse en schildklier.
  • Kan jeuk en ontsteking van huidallergieën verminderen, waardoor de conditie van de huid en de vacht verbetert.
  • Bevat hoogst bio-beschikbare proteïne en aminozuren die helpen om weefselherstel te versnellen.
  • Het jodiumgehalte kan de activiteit van de schildklier stimuleren om het metabolisme te versnellen en om gewicht te verliezen.
  • Verbeterde glandulaire activiteit en een gezond metabolisme leiden tot een betere algemene gezondheid.
  • Een hoog vezelgehalte kan anti-inflammatoire, antitumorale en anti-reumatische voordelen bieden.
Vleesblokjes puur mini Konijn 180 gram

8.95